Hoofdverdachte van de moord op Orlando Boldewijn

8b0ca4b8-14e2-43c6-8f87-3ef110b1fd7f

Hoi Roy B. Je bent weer vrijgelaten hoorde ik gisteren. Ik was verbaasd, was blij met jouw arrestatie 2 dagen daarvoor. Weet je hoe het is met moordzaken? Ze zijn het ergst voor de slachtoffers als ze onopgelost zijn. Beste voorbeeld van dat is de zaak van Nicky Verstappen. Al 20 jaar onopgelost. Dat is mijn nachtmerrie, dat we er nooit achter komen wat er gebeurd is. Nou ja, ik twijfel er niet aan dat hij vermoord is. En ben er behoorlijk overtuigd van dat jij het gedaan hebt. Alleen waarom en hoe? Wat is er gebeurd?

Het is nogal wat om dat te zeggen tegen iemand, dat je zeker weet dat diegene iemand vermoord heeft. En misschien hoor ik dit niet te doen, maar ik doe het toch. Omdat het om mijn neefje gaat. Apart om aan de kant van de slachtoffers te staan, ik ken de andere kant. Was ooit een dader en ken er te veel om te onthouden. Ik heb een encyclopedie van zaken in mijn database, in mijn hoofd. En niet van CSI ofzo, maar van mensen die het gedaan hebben. En daarom ben ik hier zeker van.

Je stuurt Orlando 20 Euro om naar den Haag te komen. Daar ontmoet hij jou en gaan jullie op jouw bootje naar een eilandje waar jij vaker met homoseksuele mannen afspreekt. Een aantal van die mannen geeft aan nare ervaringen met jou te hebben gehad, je hoort niet graag nee schijnt het. Volgens jou lukte de seks met Orlando niet en heb je hem weer terug naar het vaste land gebracht. Maar later is hij toch in hetzelfde water beland, bij jouw eilandje. En jij weet daar niks van? Hmmmm

Het is op zichzelf al een horrorfilm scenario voor een jongen van 17. Een afspraak met een niet al te vriendelijke man, waar je 20 Euro van hebt gehad en nu in het donker op een bootje naar een eilandje worden gevaren. In de kou, ook nog wel. Dat doet alleen een jonge homo die geheimzinnig moet zijn. Tragisch dat er op die manier afgesproken moet worden, maar dat is een ander verhaal. De hele setting kan zo uit een boek komen. Of uit de realiteit, daar weet ik alles van Roy.

Mijn vermoeden is dat er iets mis gegaan is tijdens de date, ik denk niet dat jij het ijskoude type serie moordenaar bent. Nog niet in ieder geval. Volgens zijn moeder werd Orlando wat mondiger nu hij richting volwassenheid ging. Hebben jullie woorden gekregen? Wilde je jouw 20 Euro terug? Ben je doorgedraaid Roy? Je bent er het type voor. Volgens geruchten heb je een beperking, daar kun jij ook niets aan doen als dat zo is. Maar al met al past het allemaal zo goed in het plaatje van een dader. Meer mensen hebben dat gevoel, van het weten.

De politie laat niet veel los, maar ze weten het ook. Ze pakken je niet voor niks nog een keer op. Het probleem is dat ze het moeten bewijzen. Ze hebben zijn dna op jouw bootje, maar dat kun je verklaren. Dus waarschijnlijk heb je een alibi. Misschien je ouders, het is allemaal speculeren. Hoe dan ook er komt een oplossing en je loopt tegen de lamp. Is het niet nu dan wel later. Maar ik hoop dat de zaak gewoon opgelost wordt. Voordat het ergens anders fout gaat. Een beetje zoals bij Joran van der Sloot, ken je die?

Iedereen wist eigenlijk wel dat hij het gedaan had, maar hij had een alibi. Hij lijkt er mee weg te zijn gekomen. Maar dat was niet het einde van het verhaal. Joran flipte uiteindelijk ergens anders door en werd daar wel gepakt. Compleet andere zaak natuurlijk, maar ik zal je vertellen waarom ik er over begin. Als je iemand iets aandoet op wat voor manier dan ook of zelfs vermoord dan zegt dat iets over jou. Iemand die zoiets doet heeft een probleem, er gaat iets heel erg fout als je iemand zijn leven neemt. Ik kan er over meepraten, zelf een moordenaar geworden toen ik 16 was.

En er was heel veel mis met mij, ik was gestoord, vol haat naar alles en iedereen eigenlijk. En vooral heel verdrietig en alleen. Het heeft erg lang geduurd om mijzelf dat te realiseren Roy. Om te kijken naar mezelf en te beseffen dat er iets mis met mij was. Ik heb behoorlijk lang een state of mind gehad die zoiets zo weer zou kunnen doen. Uiteindelijk heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en die duistere kant van mezelf onder controle kunnen krijgen. Wat een taak op zich is, maar dat doet er niet toe. Wat ik bedoel is ik weet wat het is om door te draaien en iemand om te brengen. En wat dat zegt over de geestelijke en mentale staat van zo,n persoon. Dus zelfs al kom je er mee weg, het boek is niet uit.

De vraag is wat voor type ben jij? Ben je het Joran type? Dat zijn mond houd en denkt dat hij gewonnen heeft, totdat hij zichzelf weer tegenkomt. Of ben je minder psychopathisch en vreet het aan je? Was het een ongeluk of uit de hand gelopen explosie? Of zat dit er gewoon al langer aan te komen en was Orlando gewoon op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd? Bij mij duurde het 2 weken voordat ik gepakt werd Roy. Ik heb bekend over mijn aandeel toen, was een vrij uitgemaakte zaak ook. Maar ik had kunnen ontkennen, of het in mijn mededader zijn schoenen kunnen schuiven. Maar ik bekende, had een grote mond een blufte erover. Maar onbewust denk ik dat zelf in shock was, van wat voor iemand ik geworden was.

Bij mij groeide het naar een uitbarsting toe Roy en het was met voorbedachte rade. Iemand moest boeten voor wat mij was aangedaan. Op de een of andere manier denk ik dat het bij jou anders is gegaan. Ik hoop voor jou dat het niet bewust was, anders ben je ver van huis kerel. Allemaal speculatie helaas, ik hoop dat je tot inzicht komt dat je hier iets mee moet. Of dat je er niet meer mee kunt leven en de waarheid verteld. Want Orlando is door een misdrijf om het leven gekomen, dat staat voor mij vast. Wat is er anders gebeurd? Nadat jij hem afgezet hebt, een half uur daarna appt hij zijn moeder dat hij eraan komt.

En dan beland hij toch ineens weer in het water? Wilde hij zelfmoord plegen op die manier? Uitgesloten! Bovendien, als hij al zelfmoord had gepleegd, waarom belt iemand dan een week later Meld Misdaad Anoniem? In plaats van gewoon gelijk de politie of hulpdiensten? Een week later? Nee man, die beller wist precies waar hij lag, vast in de visnetten bij jouw eilandje Roy. Hij heeft geen zelfmoord gepleegd. Hij heeft een hele nare date gehad en heeft het met zijn leven moeten bekopen. Dat verdiend niemand, maar zeker geen slimme jongen van 17 zoals hij was. Veel te vroeg gestorven omdat de wereld soms een gevaarlijke plek is.

Omdat jouw lugubere eilandje een horror scenario uit het echte leven kan zijn. Je bent geen uitzondering hoor, er lopen zat gestoorde mensen rond. Wat dat betreft ben je geen uitzondering. Ik begrijp het ook, hoe het kan zijn en dat er ook een verhaal bij de dader ligt. Maar ja, ik ben gewoon bedroefd dat ik mijn neefje kwijt ben. Er was nog zoveel mogelijk geweest. Ik had beter kunnen leren kennen en meer in zijn leven kunnen zijn dan ik geweest was. Dat wilde ik ook echt. Maar dat gaat niet meer, en dat doet pijn. Moet je nagaan hoe het voelt voor zijn ouders en de familie die wel om hem gaf. Nou ja ik weet niet of het helpt een beroep te doen op jouw gevoel, maar proberen kan.

Wat ik al zei: het is nogal wat om iemand te beschuldigen. Maar ik moet mijn verhaal erover gewoon kwijt. En mijn mening erover geven. Ik weet de politie geen dingen kan zeggen, maar ik kan gewoon mijn mening geven. Sterker nog ik kan mezelf niet tegenhouden. En dat is het ook gewoon: mijn mening.

Advertenties

12 gedachten over “Hoofdverdachte van de moord op Orlando Boldewijn”

  1. Uuuuh nee wat je beschrijft is geen mening. Emotie gevoel je ervaring of hoe je het ook bekijken mag. Een feit is niet aan een mening onderhevig. Je kunt simpelweg niet “vinden” of iets waar is. Het is het of het is het niet…

   Natuurlijk is zoiets vreselijk en heeft de familie van die jongen mijn medeleven. Maar iemand zonder afdoende bewijs iets in zijn of haar schoenen schuiven is (en dat is dan weer wel een mening) nog veel erger.

   Als we zien hoe makkelijk veel mensen op basis van horen zeggen en een paar persberichten iemand schuldig verklaren is het maar goed dat ons imperfecte systeem zo niet functioneert.

   Overigens zou juist jij heel goed moeten weten dat het OM ,eigenlijk, helemaal nooit iets ,echt, hoeft te bewijzen. Domweg omdat 100 procent bewijzen niet bestaat. Het OM hoeft “alleen” maar iets aannemelijk te maken in de ogen van rechters. En ja dat is soms hard maar dat is OOK rechtvaardig. Als jij het zeker weet kun je het ook bewijzen zo niet weet je ook niet zeker.

   Wat natuurlijk niets afdoet aan de tragedie waarin zijn nabestaanden zijn beland. Niemand moet zo aan zijn einde komen.

   Als deze Roy er inderdaad iets mee van doen heeft zal dat moeten blijken. Op basis van jij hebt hem het laatst gezien en sommigen mensen vinden je een rare snuiter kunnen we gelukkig niets beginnen.

   Voor zo ver ik en de meeste mensen uit de pers hebben AANGENOMEN is er geen doodsoorzaak vastgesteld. ALS dat inderdaad zo is kan moord sowieso niet aangetoond worden

   Nogmaals mijn medeleven mijn relaas zullen sommigen mensen niet leuk vinden maar we mogen in mijn ogen die kanten van het verhaal ook niet uit het oog verliezen. De pers heeft toch sterk de neiging bepaalde facetten niet of sumier te belichten. Maar elk verhaal heeft vele kanten en in de werkelijkheid kunnen we doorgaans niet alles volledig op 1 betrokkene pinnen. Hoe tragisch ook bij bv een conflict is er op menselijk niveau nooit maar 1 partij “schuldig”.

   Nogmaals mijn betuiging van medeleven voor alle betrokkenen.

   Like

   1. De doodsoorzaak is naar mijn wel bekend. Dat die niet naar buiten wordt gebracht heeft te maken met daderwetenschap. De politie wil uiteindelijk vd verdachte horen wat er is gebeurd/wat hij heeft gedaan. Om uiteindelijk de doodsoorzaak te kunnen koppelen aan de afgelegde verklaringen.

    Liked by 1 persoon

   2. Volgens mij bent u in deze nog de enige met verstand,
    Het gepeupel heeft al geordeeld mocht de verdachte onschuldig zijn dan Is zijn leven en dat van zijn familie totaal verwoest mede door de sensatie zucht van mensen en vooral de pers

    Like

   3. Ik heb wel verstand hoor Raimond, en de verdachte is sowieso niet onschuldig. Maar ik snap jouw reactie. En mijn veroordeling in deze blog van de door mijn vermoedelijke dader komt voor mijn rekening. Die verantwoordelijkheid neem ik wel 🙂

    Liked by 1 persoon

 1. Horror kan je het wel noemen! Die zondag middag fietste ik naar mijn werk. Ik zag een groepje mannen en een jonge knul uit het centrum komen en richting het meer lopen. Een had opvallend grote lippen en zag er zo vrolijk uit. Haar recht overeind. Het was prachtig weer. Ik dacht nog wat doet hij in zo een gezelschap met een dikke man een oudere en een lange blanke? Ik was op mijn werk. Om 18:30 kreeg ik een koud gevoel. Ik liep buiten maar ging snel naar binnen. Rond 2200 was ik alleen beneden aan het rapporteren. Koud gevoel en een soort paniek. Zo erg dat ik mijn man belde dat er vlakbij met iemand iets ergs was ik vroeg of hij me kon ophalen zo een angst gevoel had ik en dat is niks voor mij want ik werk met mensen met agressie. Dit was een andere soort angst. Gelukkig kwam een. Illegale van verderop. Hij zag mijn zweet op mijn voorhoofd en vroeg waarom ik zo angstig keek. Ik wist het niet en we fietsten langs het meer. Opvallend dat er stilte was. Ik keek over het meer maar iets dreef me om keihard te fietsen weg van die enge plek waar niks aan de hand leek. Er stonden jongeren dus ik voelde me wat minder angstig! De hele week had ik een naar gevoel. De maandag erop weer op mijn werk. Het viel me tijdens het wandelen op dat er geen ene wolk was behalve boven het meer een en al wolken oranje en donker en paars een vreemd licht. Even later hoorde ik helikopters. Snel naar binnen en aan het eind van de avond mijn man opgebeld dat er echt wat was. Hij kwam en moest omrijden door politie afgezette paden! Dat nare gevoel was weg. Ook die week geen boothuis meer gezien op het meer! Tot ik hoorde van Orlando! Ik ben er erg mee bezig. Ben bekend met homofiele jongeren en vind het zo triest dat ze elkaar in deze maatschappij niet op een gewone manier kunnen ontmoeten! Ze vallen tenprooi aan oude homo’s die als een soort pooier ze aan anderen koppelen of altijd de angst dat ze via internet in de verkeerde handen vallen. Gelukkig zijn er veel mensen die het lot van Orlando aantrekken en elke keer als ik die boot zie,……..😢

  Liked by 1 persoon

 2. Ik snap je gevoelens Wesley, zoals je het verwoord.. en ook je brief naar deze verdachte. Hou vertrouwen dat de waarheid een keer daar zal zijn..en ook ik hoop dat dit niet lang zal duren.

  Al mijn intens medeleven gaat uit naar zijn moeder broertje zusje en voor jou en zijn dierbare vriendenkring en alle anderen om hem heen.

  Ook mijn hart mijn moederhart werd diep geraakt door jouw dood Orlando.
  Ik kende jou niet, niet persoonlijk maar iets in al je foto’s die verschenen en alle liefdevolle verhalen troffen mij direct.
  Jouw zoektocht naar een moment van liefde in duisternis verkennen. Het zou niet zo moeten zijn, het zou niet moeten hoeven.
  Ik praat over jou met mijn lieve zoon van bijna 15 .
  Dat als hij verliefd word ik zo hoop dat hij in alle vrijheid zijn verliefdheid zijn liefde kan tonen aan zijn vriendje.
  Alles in vrijheid leven en beleven nee het kan ook in ons land niet, nog steeds niet.

  Lieve Orlando

  Geen zonlicht meer op jouw huid
  Geen lach meer van jou te horen
  Geen show van jou meer om te zien
  Alles voelt verloren

  Geen Frans gebabbel meer voor jou
  Geen dans meer met jou te delen
  Geen show van jou meer om te zien
  Verdriet voor velen

  Geen knuffel meer van jou te voelen
  Geen even met je praten kan niet meer
  Geen show van jou meer om te zien
  Of zeggen ik kom wel een andere keer

  Geen retro shirt meer voor jou om te dragen
  Geen toekomst meer om te plannen
  Geen show van jou meer om te zien
  Zovelen missen jou te leren kennen

  Geen praten over het heden
  Geen gezwaai meer met je lange armen
  Geen app van jou meer ontvangen
  Niet meer bij je opwarmen

  Geen op de bank lekker kletsen
  Geen praten meer over t leven
  Geen show van jou meer om te zien
  De tijd terugzetten voor jou kon ik dat maar voor heel even.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s