Orlando spreekt?

3b2cc942-f2d9-41ac-843b-20ce4b504fab.jpg

Constant zoeken mensen contact. Soms is het media, soms zijn het mensen die meevoelen en soms is het iets anders. Ik ben altijd al vrij uitgesproken over wat ik denk en vind. En als je uitdeelt, dan moet je ook kunnen incasseren. Dat vind ik in ieder geval. Ik ben wel eens verrot geslagen, meer dan eens. Ik ben misbruikt, beledigd noem het maar op. Ik kan tegen een stootje en kan er 1 uitdelen.
All in the game. Maar ik moet meer op mijn hoede zijn.

Een aantal weken geleden kwam ik in contact met een vrouw over de zaak van Orlando. Small chat over hoe erg het was en dat Roy waarschijnlijk de dader was. Toevallig kwam de vrouw ook uit Ypenburg, ze klonk oprecht. Even daarna stuurde ze mij een bericht. Ze had contact met iemand die zei contact met Orlando te hebben, de Orlando uit het hiernamaals. En of ik met haar wilde praten? Waarom niet? Ik geloof in leven na de dood. En ik geloof dat als je op deze wereld op een nare manier aan je einde kom dat je dan kan blijven hangen. Op zijn minst sta ik open voor de gedachte. Baat het niet, dan schaad het niet zei ik, ik haat die zin om een of andere reden.

3 dagen geleden sprak ik die vrouw. “Ellen” heet ze, dat zei ze in ieder geval. Ze vertelde dat ze Roy kon, ze woonde zelfs in Ypenburg. Sterker nog, haar zoon had wel eens met Roy afgesproken. Het kwam wel heel dichtbij, Orlando’s lot had net zo goed het lot van haar zoon kunnen zijn. Die emotie begreep ik. Ze vertelde kort haar geschiedenis en hoe ze altijd al open stond voor contact met mensen uit het hiernamaals. Ik zeg niet dat ik haar geloofde, ik was gewoon geïnteresseerd. Uiteindelijk kwam het verhaal op Orlando.

Er is van alles gezegd in dat gesprek en ik was niet super scherp of kritisch. Orlando volgde haar al een tijd en had har laten weten dat hij in contact met mij wilde komen. Hij had haar gevolgd naar een klooster in Frankrijk. Hij wilde niet met zijn moeder praten maar wel met mij. Geen idee waarom, het zou kunnen. Wie weet wat een gekwelde geest uit het hiernamaals denkt. Ik had verder weinig oog voor details in het gesprek. Tot het over de dader en de daad ging.

Toen nam het gesprek een manipulatieve wending. Ze dacht dat Roy het niet gedaan had, was ie niet intelligent genoeg voor. Ze ging met haar gevoel naar het water. En toen dacht ze aan Raymond, een vriend van Roy. En theatraal zei ze: “Hij is het!”en “Ik voel zo’n kou!” “Orlando zegt dat hij het is!” en meerdere zinnen van dezelfde strekking. Om daarna nogmaals te benadrukken dat Roy het absoluut niet gedaan had, het was Raymond. Meer dan eens kreeg ze het koude gevoel als ze zei dat Raymond het was. Dat was Orlando die het haar liet weten. Om eerlijk te zijn dacht ik er niet te diep over na op het moment. Gek genoeg was ik erg geïnteresseerd in wat mijn dode neefje te zeggen had, wat het ook was.

Uiteindelijk kwamen we erop uit dat we een keer moesten afspreken, met de vrouw die ons in contact had gebracht. Zodat ik op die afspraak misschien met Orlando in contact zou kunnen komen. Waarom niet, ik ben een sceptisch persoon . Maar sta open voor dingen buiten het “normale” om. Wie weet wat eruit komt? Misschien spreek ik hem dan echt wel dacht ik. Het is op zijn minst een poging waard.

Ik liet het los. De volgende ochtend belde ze weer, om een afspraak te maken. 12 Juni stelde ze voor. De dag ervoor had ze gezegd dat we het beste de natuur in konden gaan met zoiets. En nu wilde ze dat ik naar Soesterberg kwam. “Geen probleem” zei ik. Maar de volgende zin raakte een verkeerde snaar. Ze zei: “dan gaan we met zijn drieën lekker naar de sauna” De Veluwse bron. Ik kon het eerst niet geloven en reageerde met: “Wat?” “Ja lekker naar de sauna”, zei ze vrolijk. Ik reageerde vrij negatief waarop ze zei: “het is badkleding dag” Alsof het mij erom ging dat ik niet naakt wilde zijn.

“Ik ga soms naar de sauna, en boeit mij niet als mensen daar mijn lul zien!” zei ik verbeten. “Ik ga naar de sauna met mijn vriendin, niet om met mijn dode neefje te praten!” Ze was duidelijk erg verbaasd met mijn reactie en wist niet echt te reageren. Ik gaf aan later wel contact op te nemen en dat we misschien iets anders konden doen, 12 Juni was nog ver weg. En toen hing ik op.

Het duurde niet heel lang voordat ik besefte dat ik in de maling genomen was. Mijn gedachten gingen terug naar het gesprek van de vorige dag. En hoe manipulatief het was. Zeker over hoe Roy het echt niet kon zijn. Ik weet niet waarom ik er nog niet kritisch naar had gekeken. Maar de sauna was mijn trigger. Wie gaat er contact met een dood familielid zoeken in een sauna? Hoe kan je dat voorstellen aan iemand? En hoe kon de beste vrouw zo verbaasd zijn over dat ik dit niet wilde? Ik moest er even over nadenken, en met wat mensen praten.

Het kan van alles zijn. Mensen uit Roy zijn omgeving die mij terug willen pakken of in diskrediet willen brengen. Logisch na wat ik geschreven heb. Wie weet wat ze wilden, mij in de val lokken op een of andere manier misschien . Allemaal speculatie natuurlijk. Je kunt er 1000 scenario’s bij bedenken. Er zullen zelfs mensen zijn die zeggen dat het onbenullig was. Maar dat is niet mijn gevoel, zeker niet naar aanleiding van het hele gesprek. Er zat iets achter en ik heb er maar vanaf gezien. Om eerlijk te zijn doet het mij wel iets, had er misschien iets van verwacht.

Na een paar telefoontjes met vrienden en mijn vriendin was ik op de realiteit gewezen: ik schrijf iets wat mensen raakt, misschien proberen ze ook iets. En hoe ik zo naïef kon zijn. En dat is ook apart, gezien mijn achtergrond. In de maatschappij geloof ik vaak nog te veel in het goede van de mens, wat ook absoluut niet verkeerd is. Maar in dit verhaal moet ik wel beter op mijn tellen passen. zeker als je een stukje schrijft wat veel mensen lezen. Hoe meer ik aan het gesprek terugdacht, hoe beter ik kon zien dat het een poging was mij op te lichten. Manipulatie, iets waar ik vroeger zo goed in was. Maakte mij iets geïrriteerd . Voornamelijk naar mijzelf, hoe ik dit had kunnen laten gebeuren.

Scherper zijn dus en misschien ook beter mijn emoties beheersen. Want een kijkje online maakt mij agressief. Sommige mensen maken de dood van mijn neefje belachelijk of onbelangrijk. Of wat dan ook. Mijn eerste emotie is: maak ze kapot! De wereld waarin ik opgegroeid ben en lang in heb geleefd heeft geen genade. Vrijheid van meningsuiting is leuk, maar beperkt. Maar online kan alles, weet ik ook. Ik ben tegenwoordig op het goede pad en probeer verstandig te leven. Maar ik ben wat ik ben. En als ik sommige dingen die mensen online zeggen in mijn gezicht zou horen… Tsja, dan zou ik minder verstandig reageren. Grappig hoe ik dingen tegenkom die ik vroeger ook deed.

Ik ben op het goede pad, ben heel veel veranderd. Maar die andere kant heb ik ook nog. Ik probeer mij niet druk te maken over dingen, maar het is lastig. Zeker omdat we als familie nog constant met de zaak bezig zijn. Het is nog niet opgelost. En meer dan ooit ervaar ik pijn, nooit zo gevoeld. Pijn en frustratie die normaal gesproken bij omslaat in woede. Ik zou makkelijk mijn woede willen botvieren op iemand die naar over mijn dode neefje praat. En dat is niet de weg, weet ik ook. Maar er is een grens. Ik hoop dat ik die grens niet bereik, en dat mensen respect hebben voor het verlies van mij en de rest van Orlando zijn familie.

Uiteindelijk moet ik weer meer alert zijn, er zijn zat mafkezen, zeker online. En ik ben een makkelijk slachtoffer, niet moeilijk om mij in diskrediet te brengen. Dus ik probeer het, ik probeer de vervelende mensen te negeren. Ik doe mijn best. Maar ik zeg wel: weet wat je doet! Niet iedereen accepteert beledigingen over zijn familie. En soms kunnen je woorden gevolgen hebben. De wereld is niet alleen online, vanachter je toetsenbord. Er is ook nog een echte wereld die je ter verantwoording kan roepen. Wat ik eerder al zei: ik heb niet de illusie het hele internet te kunnen reguleren.

Maar ik heb wel de verantwoordelijkheid voor mijn familie op te komen, zeker de weinige familie waar ik iets mee heb. Dus kijk maar of je daar mee wilt spelen, ik beveel het je niet aan. En dat zogenaamde medium: tsja, triest gewoon. Dat je over de rug van mijn neefje iets probeerde, wat het ook was. Ik ben er niet ingetrapt, gelukkig maar. Heeft mij maar weer eens duidelijk gemaakt dat ik niet alleen scherp moet zijn in een wereld van criminelen, zoals de bajes of de tbs. Maar ook in de maatschappij. Zeker als je een uitgesproken mening hebt. Was een goede les, en geeft een pijn waar ik mee moet gaan dealen. De dood van Orlando en alles wat erbij komt kijken doet mij veel. Meer dan ooit, ik heb dit soort emoties nooit gevoeld, en moet ermee leren omgaan. Op een andere manier dan het gewoon uitleven op anderen.

Maar het is verleidelijk zal ik je eerlijk zeggen. Zeker als mensen zo met je proberen te spelen, ben ik niet gewend. Zo leer ik weer iets en daar wil ik die kneuzen voor bedanken. En jullie kunnen mij bedanken dat ik iets verstandiger ben 😉 Anders had je ook een # achter je naam!

Heb respect voor mijn neefje! En weet wat je doet als je met vuur speelt…. Je kunt je verbranden 😉

Advertenties

3 gedachten over “Orlando spreekt?”

  1. Hye wesley l am your old friend Kawtar I do not know if you remember me but on the whole when I saw the news of the death of your nephew I grieved so much because I know how much you love him and I wish him to rest in peace and to reveal the truth as soon as possible and to hold the criminal accountable for his heinous act

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s