Het verhaal gaat verder…

IMG-20180817-WA0003

Kreeg vandaag een reactie op mijn open brief aan Roy B. Nou ja meerdere, maar ik heb ze niet geplaatst. De eerste was om 04.31 van een ip adres uit Londen. iedere debiel kan tegenwoordig een ip adres blokkeren. Sterker nog: als je wilt trollen is het noodzaak, want je kunt zo gevonden worden. Op zich plaats ik alle reacties, anoniem of niet. Maar dit was een ander verhaal. Was meer een poging mij uit de tent te lokken, iemand waar ik iets mee heb. Ik ben ook gewoon mezelf hier, gebruik geen alias. Dus als je echt iets te zeggen hebt waar je achter staat, wees dan ook een man of vrouw en doe het als jezelf. Ik ga in ieder geval af en toe weer bloggen, denk dat dat goed is voor mij. Schrijven is een manier van uitten. Voordat ik over de reactie van de persoon begin wil ik eerst nog aandacht vragen voor het nieuws rond Orlando.

Er staat weer eens iets in de media: het onderzoek is vertraagd, justitie heeft meer tijd nodig om informatie naar buiten te brengen. Ik hoop dat ze iets op het spoor zijn, maar ik hoop nergens op. Ik hoop dat de waarheid ooit boven komt, en het niet een of ander lulverhaal wordt. Zeg dan gewoon we weten het niet. Voor mij lijkt de zaak op meerdere manieren verkeerd aangepakt, maar wat weet ik nu? Als het aan justitie ligt pakken ze wel iemand als ze kunnen, daar twijfel ik niet aan. Het is niet wat je weet, het is wat je kunt bewijzen. Ik weet ook niks over hoe het is gegaan. Ik weet alleen dat Orlando gestorven is en dat iemand daar meer vanaf weet. Misschien heeft hij hem wel “alleen” zien verdrinken en geen poot uitgestoken. Is dat erger dan als hij hem in een opwelling omgebracht heeft? Ik weet het niet, ik hoop dat de waarheid ooit boven komt.

In ieder geval heeft Orlando een mooie steen gekregen, daar ben ik blij mee. Ik ben blij dat er nog links en recht mensen mee bezig zijn. Ben in Juli bij die tocht voor hem geweest en dat was indrukwekkend en zwaar. Vooral het spreken op het podium viel mij zwaar. Maar het is iets wat ik moest doen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik wil de mensen die bij de organisatie van die tocht betrokken zijn geweest nogmaals danken. Vooral Frank en Roos, maar Boogie, Hafida en de mensen die meeliepen. Jammer dat er veel mensen afwezig waren, vooral zijn klasgenoten. Van wat ik er van begreep wilden ze niet dat het over racisme ging, dat ging het ook niet. Maar goed is iedereen zijn goed recht te doen wat hij of zij vindt. Ik weet dat ze van hem hielden en bij de zaak betrokken zijn.

De media was erg opdringerig en respectloos. Gewoon niet erg tactvol. Ik begrijp hoe het werkt, maar een beetje fatsoen kan toch wel? Een stille tocht, betekent stil. Beetje raar om reacties te vragen als mensen stil zijn. Ik bedoel je doet toch ook geen interviews tijdens dodenherdenking? Maar het is wat het is, ik was achteraf blij dat er media was. Zodat de zaak toch nog een beetje levend blijft, voor zover dat mogelijk is. Ik accepteer de realiteit en ben er ook niet bitter over. Maar er zijn wel een aantal dingen die mij irriteren. En dat gaat vooral over de media en de LGBT gemeenschap en de combinatie daarvan. Waarom duiken die niet massaal op de zaak, als een stel hongerige hyena’s?

Al jaren gaat het in de media constant over de LGBT(Q?) community, over gelijkheid en gender. En over racisme. En vaak ook terecht, laat mij dat duidelijk maken. Maar vaak ook niet, 58 gendersoorten? Kinderen van vier leren over transexuelen of seksualiteit op zich? Er staat zelfs ter discussie of gender wel biologisch bepaald kan worden…. Absolute gekte. De wereld is gek tegenwoordig, en geloof mij, als ik iets gek vind is het ook echt gek. Wat ik wil zeggen er wordt gestreden om dingen voor elkaar te krijgen door de LGBT gemeenschap, en vaak ook gewonnen. Ik mis die strijd hier een beetje. Toen Orlando net gevonden was waren er wat mensen in Den Haag die iets deden vanuit die gemeenschap, om aandacht te vragen. Waar zijn al die mensen gebleven?

Een homofiele jongen van 17 is onder zeer verdachte omstandigheden gestorven, hij was nog donker ook. En als “icing on the cake”: de media en politie lijken er niet alles om aan te doen. In ieder geval zichtbaar minder als het geval was bij een blond hetero meisje. Orlando staat in vele opzichten symbool voor de dingen waar zogenaamde minderheden voor strijden: gelijke behandeling voor verschillende huidskleuren en acceptatie van homo’s enz… Maar om de een of andere reden heeft de zaak niet genoeg mensen geraakt. Begrijp mij niet verkeerd, ik weet dat er zeker mensen bij betrokken zijn. Maar met de stem die de LGBT gemeenschap tegenwoordig heeft vind ik het allemaal teleurstellend. Maar dat is maar mij mening, zeker niet objectief. Het is wat het is en het leven gaat door, ook het mijne.

Terugkomend op die reactie, die 3 keer gepost was. Nou ja, die diegene probeerde te posten. Het kwam er in het kort op neer dat ik geen recht van spreken had, omdat ik ernstige delicten heb gepleegd. Ik ontken zeker niet dat ik een trieste jongeman was en dat ik verschrikkelijke dingen heb gedaan. Maar ik ben die jongeman niet meer en probeer er iets positiefs mee te doen. En ja, door wat ik heb meegemaakt denk ik het een en ander te weten. En heb ik soms een mening ja. Er zijn mensen die vinden dat iemand als ik geen recht van spreken heeft, en dat is oké. Jammer genoeg voor hun ben ik vrij om mijn mening te geven en voel ik mij nog gerechtvaardigd ook. Sterker nog: ik ben bezig er mijn werk van te maken.

Ik ben liever niet in de media, maar soms is er geen ontkomen aan. Maar als je denkt dat je mij bang kunt maken of uit de tent kunt lokken door iets te “onthullen”, kom je van een koude kermis thuis. Ik ben als mens inmiddels ver genoeg om open te kunnen zijn over wat ik meegemaakt heb, wat ik ondergaan heb en wat ik zelf gedaan heb. Ik ben niet op zoek naar goedkeuring of erkenning en ik ben niet bang voor afkeuring of kritiek. Ik weet dat ik op de goede weg ben en heb de goede mensen om mij heen. Dus ja… leuk geprobeerd 🙂

Ik ga blijven bloggen en proberen te blijven groeien. Gewoon omdat dat is wat ik wil doen.

Advertenties

2 gedachten over “Het verhaal gaat verder…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s